Gratis verzending vanaf €70
Hoe kies de juiste hondenmand voor uw hond

Kies de juiste hondenmand voor uw hond

Elke hondenmand is niet geschikt voor alle honden, want een hond slaapt in veel verschillende houdingen. Door de slaap van uw hond te observeren, leert u in welke houdingen uw hond het liefst slaapt. De houding waarin de hond slaapt kan beperkingen stellen aan de keuze van de hondenmand, maar maakt het ook gemakkelijker om het juiste type hondenbed te kiezen. Voor een hond die over de lengte slaapt, is een ronde hondenmand met hogere randen misschien niet de beste optie, maar voor een hond dat slaapt op een bolletje kan het een droom zijn die uitkomt.

Kies de juiste hondenmand voor uw hond fantail hondenmand
Afbeelding: Fantail hondenmand

Welke maat hondenmand koop ik voor mijn hond?

De juiste maat van een hondenmand. Het is belangrijk dat de hondenmand de juiste afmeting heeft voor uw hond en de behoeften van uw hond. In het bed moet de hond comfortabel kunnen liggen in alle natuurlijke houdingen, zowel op een bolletje als in de lengte. Het vinden van een hondenmand voor grote hondenrassen, kan daarom een uitdaging zijn.

In veel gevallen hebben grotere rassen de mogelijkheid om alleen een rechthoekig bed aan te schaffen, omdat de diameter van de ronde bedden vaak niet groot genoeg zijn om de hond er in alle posities in te laten passen. Bij kleine en middelgrote honden is het vinden van een bed veel gemakkelijker. Bij een hondenbed met randen is het ook vermeldenswaard dat de randen meestal ongeveer 10-15 cm van het bed in beslag nemen.

Outdoor Hondenkussens
Afbeelding: Outdoor hondenkussens Wooff

Wat voor soort bed voor mijn hond?

Er zijn veel soorten hondenbedden in verschillende vormen en maten, kleuren en materialen. In een hondenmand moet u niet alleen op de grootte letten, maar ook op de vorm, het materiaal en de wasbaarheid. Het zou goed zijn als de hondenmandhoes kan worden verwijderd en in de wasmachine kan worden gewassen.

In veel gevallen hebben de rechthoekige bedden een afneembare hoes die in de wasmachine gewassen kan worden. Bedden met ronde randen worden meestal zo gemaakt dat de middelste kussenhoes kan worden verwijderd en gewassen, maar de randhoes kan niet worden verwijderd. Als u op zoek bent naar een bed met randen waarvan de hoes volledig van het bed kan worden verwijderd en in de wasmachine kan worden gewassen, raden wij u hondenmatras aan.

Het materiaal moet stevig en duurzaam zijn, zodat het niet onmiddellijk scheurt na het wassen. Geen enkele hondenmand is echter eeuwig en als uw hond de neiging heeft om zijn hondenmand te slopen, dan raden wij u aan deze gewoonte eerst te leren, waarna het mogelijk is om nadien een Wooff kwaliteitsmand of een Fantail hondenkussen te nemen.
hondenbed-aluminium-zwart
Afbeelding: Hondenbed in aluminium

Hondenmatras voor grote honden

Kies je voor een hondenmatras voor grote honden, dan heb je de keuze tussen de gewone matras en een outdoor matras. De gewone hondenmatras is zachter, maar ook iets minder van kwaliteit dan de stevige outdoor matras. Deze laatste kan ook buiten worden gebruikt als rustplaats voor de hond. Ga je toch niet voor een matras, dan kan je altijd voor een hondenbed in aluminium gaan. De meest gebruiksvriendelijke modellen zijn met opklapbare poten en de stof is individueel afwasbaar. Tevens zijn deze bedden heet makkelijk te vervoeren.

puppymand in kunststof
Afbeelding: Hondenmand Snooze Bluestone

Puppymand

Als de hond nog steeds een puppy is waarvan de tanden nog moeten wisselen, is een zachte hondenmand misschien niet de beste optie, maar je kan wel een kunststof hondenmand voor de puppy kiezen dat gevuld kan worden met leuke hondendekens en hondenkussens.

Als de hond daarentegen ouder is, is een zacht en dikkere mand de beste optie voor zijn botten en pezen. De ideale mand of hondenmatras hangt volledig af van de kenmerken en behoeften van de hond.

Hondenbed voor oudere honden

Als de hond daarentegen ouder is, is een zacht en dik bed de beste optie voor zijn lichaam. Het ideale bed hangt volledig af van de kenmerken en behoeften van de hond. Een orthopedische hondenmand een goede keuze. De orthopedische hondenmand is voorzien van traagschuim om de gewrichten te ontlasten en het beste comfort voor uw hond te garanderen.

Fouten die mensen maken bij het kopen van een hondenmand

Iedereen heeft een comfortabele slaapplaats nodig. En aangezien de meeste honden 10-16 uur per dag of meer slapen, is het belangrijk om de juiste hondenmand voor uw dierbare huisdier te kiezen.

Tegenwoordig zijn hondenmanden zowel modieus als functioneel, dus het is gemakkelijk om per ongeluk de verkeerde hondenmand te kopen. Houd rekening met het volgende voordat u uw aankoop doet: grootte, vorm en textuur. Hier zijn de 3 meest voorkomende fouten die mensen maken bij het kopen van een hondenmand .

Fout #1: de verkeerde maat hondenmand kiezen

De grootste fout die mensen maken bij het kopen van een mand voor hun hond is het gissen naar de maat. Meet eerst en vooral de lengte van uw huisdier. Dit geeft u een algemeen idee over de afmetingen die uw huisdier nodig heeft om comfortabel te zijn. Er is niets erger dan een te klein mand. Kun je je voorstellen dat je probeert te slapen terwijl je voeten aan het bed hangen? Natuurlijk niet!

Fout #2: de verkeerde vorm hondenmand kiezen

Neem een ​​dag of twee de tijd om te analyseren hoe uw huisdier slaapt. Kruipt ze op een bal of houdt ze ervan om zich uit te strekken? De meeste huisdieren slapen in verschillende houdingen, maar als u wat tijd besteedt aan het observeren van het gedrag van uw huisdier, kunt u een goed idee krijgen van welk type bed hij of zij het meest zal genieten. Een rond hondenbed is misschien het beste voor degenen die graag opkrullen, terwijl een groot rechthoekig hondenbed beter is voor degenen die zich graag uitstrekken.

Bovendien zijn bedden er in verschillende stijlen, zoals traditionele gevulde stijl, donut of platte honden. Als uw hond ouder is of gewricht- of spierpijn heeft, overweeg dan om te kiezen voor een orthopedisch hondenbed voor extra ondersteuning en comfort.

Fout #3: de verkeerde textuur kiezen

Net als mensen hebben huisdieren hun eigen unieke voorkeuren. Sommige honden geven de voorkeur aan luiertexturen, terwijl anderen van gladde stoffen houden. Kijk eens naar de plekken waar uw hond graag neerploft en dit zal u helpen bij het bepalen van de beste soort stof voor het bed van uw huisdier.

Houd daarnaast rekening met het klimaat waarin je leeft. Als je in een koudere omgeving bent, overweeg dan om een ​​zwaardere stof te krijgen, zoals een berberstof of fleece. In warmere klimaten is een strak, koel hondenbed van imitatiesuède misschien meer geschikt.

Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat uw hond gewoon is aan een nieuwe hondenmand. Net als nieuwe lakens hebben nieuwe hondenbedden een inloopperiode nodig. Overweeg om de buitenhoes te wassen om deze zachter te maken.

Laat je hond wennen aan zijn hondenmand

Honden zijn erg gevoelig voor geur en geven misschien de voorkeur aan de geur van hun oude deken of bed boven de nieuwe, dus geef je huisdier de tijd om zich aan te passen. Je kunt het bed ook meer naar jou laten ruiken (wat je huisdier ook lekker vindt) door je oude t-shirt een paar dagen op het bed te leggen. Het is van cruciaal belang dat het bed bekend wordt bij uw huisdier. Wanneer u uw bed in de wasmachine wast, wees dan voorzichtig met de zeep en gebruik een geurvrij wasmiddel .

Honden zijn sociale wezens en willen graag tijd met je doorbrengen. Het is een goed idee om het nieuwe bed van uw hond in de kamer te plaatsen waar u zich bevindt. Wees niet bang om hem van kamer naar kamer te verplaatsen. Waar je ook bent, waar je hond wil zijn!

Beloon je hond in zijn hondenmand

Ten slotte kunt u een beloningssysteem creëren wanneer uw huisdier zijn nieuwe bed gebruikt. Neem elke dag een paar minuten de tijd en train uw hond om op zijn bed te zitten.

Met behulp van positieve bekrachtiging is het gemakkelijk om uw hond een basis zit/blijf op het bed te leren. Beloon uw hond elke keer met een hondensnoepje. Al snel zal je hond zijn nieuwe bed associëren met echt goede dingen.

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen