Gratis verzending vanaf €70

Krabpalen en krabmeubels

Hier vindt je onze krabpalen, krabtonnen, krabmatten of krabhuisjes voor je kat. Een krabpaal of krabton voor katten kan je aanvullen met verschillende kleine krabmeubels. Ontdek ons uitgebreide assortiment krabmateriaal en laat je kat genieten van deze populaire krabpalen en krabmeubels. Er zijn veel uiteenlopende krabmeubels te vinden. Van simpele krabborden tot krabpalen voor zware katten. Maar wat is het beste voor jouw kat. Om jouw kat gelukkig en gezond te houden is niet het aantal vierkante meters in je huis van belang maar de ruimte waar hij zich kan uitleven.

Krabpalen of meerdere krabmeubels

Krabben is voor iedere kat zijn lust en leven. Niet alleen binnen katten maar ook katten die vrij buiten rondwandelen moeten hun nagels scherpen om het overschot van hoornweefsel kwijt te raken. Een krabpaal of een krabmeubel in huis heeft ook de functie om de kat te laten vluchten, klimmen, spelen en biedt het ook een fijne slaapplaats. Hebben katten geen mogelijk om op een vaste plek de kunnen krabbelen is de kans heel groot dat zij dit aan een stoel of meubelstuk zullen doen.

De krabpalen hebben vaak stoeltjes, touwtjes, plankjes en holletjes waar de kat naar hartenlust kan spelen, zich kan verstoppen en lekker kan slapen. Om ervoor te zorgen dat de kat dit op één plek doet is een groter formaat krabpaal dan ook meer geschikt. Katten houden van krabben, dus een extra krabhuisje, een krabton, een krabplank en hier en daar enkele krabmatten maken van je huis een kattenpaleis. Wij hebben voor jou alle krabmeubels in verschillende categorieën geplaatst, zo krijg je snel een overzicht van alle krabmaterialen die we aanbieden. Bekijk ook de rubriek “krabhuisjes en krabpalen in aanbieding en krabpalen grote katten” waar je onze toppers zoals de krabpaal Maine Coon zal terug vinden.

Krabpalen en meubels in veel soorten en maten

Er zijn veel uiteenlopende krabmeubels voor katten te vinden. Van simpele krabborden tot krabpalen. Maar wat is het beste voor jouw kat. Om jouw kat gelukkig en gezond te houden is niet het aantal vierkante meters in je huis van belang maar de ruimte waar hij zich kan uitleven met zijn of haar krabmateriaal. Kattenliefhebbers willen het beste voor hun kat en zeg nu zelf een kamer met een degelijke krabpaal, krabhuisje en kattenspeelgoed is toch een paradijs voor je kleine speelvogel..

Welke krabpaal is het meest geschikt

krabpaal voor grote kattenWelke krabpaal is geschikt voor jouw kat ? Dit antwoord hangt af van verschillende factoren. Heel belangrijk om te weten is of jouw kat zijn krabbel behoefte horizontaal of verticaal uitoefent. Gaat je kat bijvoorbeeld eerder aan het kleed krabben of gaat hij liever omhoog tegen de bank of een stoel staan?

Staat jouw kat liever verticaal dan raden wij een krabpaal aan waarvan de sisalpalen net iets hoger zijn dan jouw kat. Heb je een grote zware kat hou er dan rekening mee hoe lang die palen zijn. Als je kat er niet goed bij kan of er hangt op de plek waar hij komt net een stoeltje in de krabpaal zal de kat een andere plek gaan zoeken waar hij goed bij kan om te krabben. Er zijn veel krabpalen met verschillende plateaus waardoor je al meer krabmogelijkheden in de hoogte creëert.

Het is dus ook belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van jouw kat. Een zware kat zal ook meer kracht uitoefenen met krabben. Ook als hij speelt en zich afzet om ergens naar toe te springen zal hij behoorlijke kracht zetten. Je hebt er dan niets aan om een kleine krabpaal in huis te hebben omdat hij zich daarop niet lekker kan bewegen. Hij moet wel de ruimte hebben om er lekker op te spelen en te slapen.

Krabpaal grote katten

Heb je een grote of zware kat, dan kies je beter voor een degelijke krabpaal. Een grote krabpaal is niet altijd degelijk. Veel hangt af van de diameter van de sisalpalen. Grote katten hebben een krabpaal met dikke sisalpalen nodig. De hoogte hangt grotendeels af van het kattenras. Sommige kattenrassen verblijven graag op grote hoogte en andere kattenrassen rusten liever wat dichter bij de grond.

Goedkope krabpalen

Eerlijk gezegd zijn goedkope krabpalen ook meestal een dure koop. Goedkope krabpalen gaan dikwijls niet erg lang mee, meestal staan ze te wiebelen en als je dan nog eens een grote kat hebt van een paar kilogram is het hek helemaal van de dam. Grote Katten durven soms niet in deze kattenpalen te klimmen omdat ze heel onstabiel worden of zijn.

Goedkope krabpalen voor kittens

Goedkope krabpalen zijn wel geschikt voor kittens. Kittens wegen niet zoveel en de kattenpalen zullen het op die manier wel overleven tot het kitten volwassen is. Daarna kan je dus ook investeren voor een degelijke kattenpaal. Let wel op dat de kattenpaal niet kan omvallen. Maak de paal eventueel vast zodat die stabiel staat voor het kitten.

Krabkarton is niet duur in aanschaf

krabkartonPlaats her en der een krabkarton. Ze zijn niet duur in aanschaf en zo heeft je kat genoeg plekken om de nagels te scherpen. Je kat zal niet acuut stoppen met het krabben aan meubels. Je zal je kat moeten aanleren dat het krabkarton er voor hem is. Je kan om het krabkarton aantrekkelijker te maken hem besprenkelen met kattenkruid. Katten kunnen dit niet weerstaan en het helpt je de kat naar de krabplaats te lokken.

Krabhuisjes voor de kat

krabhuisjeWil je niet een grote krabpaal in huis, kies dan voor een ander leuk product waar jouw kat zijn nagels aan kan scherpen: een krabhuisje. Je kan er ook voor kiezen om op diverse plekken een krabhuisje neer te zetten. Katten hebben vaak meerder plekken waar ze graag willen krabbelen. Een kat die zich verveelt gaat op zoek naar accessoires om zich mee te vermaken. Een kat kan zich uren vermaken met een bolletje wol of een wc-rolletje. Maar een kat moet zijn nagels scherpen en als je geen krabpaal of krabhuisje in huis hebt kan het zo zijn dat hij zijn nagels in jouw bank, stoelen of zelfs in jouw behang zet.

Krabmatten en krabplanken

Krabmatten en krabplankenKrabmatten en krabplanken zijn een goedkoper alternatief voor een krabpaal. Omdat ze niet heel duur zijn kan je op diverse plaatsen in jouw huis deze matten of planken ophangen, zodat je zeker weet dat je kat zijn nagels niet in jouw dure spullen zet.

Krabmatten zijn makkelijk overal te plaatsen. Een krabmat neemt veel minder plaats in beslag dan een krabpaal of een ander kattenmeubel waar de kat aan mag krabben. Het verschil tussen een krabmat en een krapplank is vooral de structuur van de producten. De krabplank is hard, stevig en duurzaam. Een krabmat is buigzamer dan een krabplank. Hierdoor leent de krabmat zich beter om op de grond gelegd te worden of om over zachte objecten gehangen te worden.

Krabt je kat aan een bepaald meubel, een behangen muur of een andere ongewenste plek? Dan is een krabmat of een krabplank een ideale oplossing en zelf handiger dan een krabpaal.

De krabpaal die bij jou past

Onze krabpalen zijn er in verschillende maten, met stevig sisaltouw en verhoogde platforms om uw kat te helpen zijn volledige potentieel te bereiken.

  • Waar moet je op letten als je een krabpaal koopt?
    We bieden krabpalen die eenvoudig te monteren zijn, met duurzame materialen die bestand zijn tegen de doordringende klauwen van uw kat. We bieden ook gedetailleerde instructies over het gebruik van de post, zodat u meteen aan de slag kunt!
  • Krabpalen & krabmeubels, wat is de beste krabpaal?
    Niet alle katten zijn hetzelfde, dus we bieden een scala aan opties om aan hun behoeften te voldoen. Als je een jonge of oude kattenvriend hebt, hebben we iets voor hen.

Onderdelen voor krabpalen

Onderdelen voor krabpalenBopets heeft heel wat onderdelen voor krabpalen online te koop. Wij zijn van mening dat krabpalen de trekpleisters zijn van katten en dat deze meestal in de living staan. Zeg nu zelf, wie wil een defecte krabpaal in de woonkamer hebben. Onderdelen voor krabpalen zijn niet heel duur en je kan de onderdelen makkelijk zelf vervangen. Op onze website kan je bijna altijd plannetjes en montage documenten terug vinden om snel het juiste en defecte onderdeel aan te duiden en te bestellen. Bij de krabpalen kan je ook altijd extra mandjes, hangmatten, kattenhuisjes enz… monteren. Tot slot, wil je een krabpaal zelf maken, kan je snel met enkele afgewerkte sisalpalen je eigen ontwerp kattenpaal maken.

krabpaal-voor-zware-katten

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen