Gratis verzending vanaf €70

Tuinvogels – Voeding – Voederhuisjes

Tuinvogels zijn een waar genot in een tuin. Deze prachtige tuinbewoners houden je tuin vrij van rare diertjes en insecten. Voeder deze vogels en geef hen een aangepast nestkastje. Fluitende vogeltjes om je huis. Dat is toch heerlijk?

Tuinvogels - Voeding - VoederhuisjesDe vogeltjes brengen veel bedrijvigheid met zich mee en zijn een plezier is om naar ze te kijken. Het enige wat we ons soms niet goed realiseren is dat ze moeite hebben met overleven. Dit komt door de toename van bebouwingen en minder groen. Daardoor blijft er maar weinig ruimte over voor schuil- en nestgelegenheden. Daar kunnen we natuurlijk een handje bij helpen. Dit kan al door nestkastje te plaatsen en/of tuin vogelvoeding in je tuin te zetten.

Waarom tuinvogels voederen

In de wintermaanden worden tuinvogeltjes graag bijgevoerd omdat ze dan veel minder voeding kunnen vinden. Je kunt allerlei tuinvogelvoer vinden die heel geschikt is voor de tuinvogels. Maar ook de andere maanden is het fijn om ze naar jou tuin te lokken. Zoals in de broedperiode. Ze zijn dan op zoek naar een geschikte broedplek. Dan is een nestkastje een leuke optie. En na een tijdje kan je dan genieten van de kleine vogeltjes die dan ook nog leren vliegen in jouw tuin. Maakt van de tuin een beleving en ondersteunt de natuur door een leefbare biotoop te creëren. In ruil krijgen we elke dag een prachtig schouwspel aan de voedertafel en veel leven in de struiken en bomen.

Nestkastje en broedplaatsen

Door een nestkastje te plaatsen geef je de tuinvogels een veilig plek waar ze hun nestje kunnen bouwen. Plaats deze wel op een hoge plaats met wat beschutting van bomen of struiken. Op die manier lopen ze minder gevaar voor roofvogels en andere dieren.

Voederhuisjes en voederplanken

In de winter gaan de vogels op zoek naar zaden, vruchten en ander voedsel in de natuur. Helaas kunnen ze dat weinig vinden en daarom kan jij ze de tuin in lokken. Wanneer jij een vogelvoederhuisje in je tuin zet met strooivoer of ander voer hebben ze in elk geval in de wintertijd eten. Wanneer je geen ruimte hebt om een voederhuisje op te hangen kan je een voederhuisje op standaard of paal kiezen. Zo zijn er ook voederpalen waar je het voer aan kunt hangen. Deze huisjes kan je het gehele jaar door laten staan.

Voederzuilen en Voedersilo’s

Een voederzuil of voedersilo voor vogels is ook een geschikte manier om vogelvoer aan te bieden. Bij deze manier wordt er zaden en soms ook noten aangeboden op een schone en droge manier. Er is vaak ook een afdakje waardoor ze rustig en droog kunnen eten. Zo zijn er ook beschermde silo’s speciaal voor de kleinere vogel. Deze is voorzien van een tralie waar de grotere vogels niet bij kunnen maar de kleinere vogel wel. Deze voederzuilen en silo’s kan je ook gebruiken in een vogelkooi bij tamme vogels.

Tuinvogels voeden

Bopets heeft een ruim assortiment hoogwaardige voeding voor tuinvogels. Voor vogels zijn er diverse zadenmixen, enkelvoudige granen, strooivoeren en zaden, meelwormen, pinda’s en vetproducten met noten en mezenbollen verkrijgbaar. Onze voederplanken en voederzuilen kunt u probleemloos gebruiken voor alle vogels in de tuin.

Hoe tuinvogels verzorgen

Het Emma’s Garden assortiment biedt een aangepast productgamma. Dit is een uitgekiemd assortiment kwaliteitszaden, voederhuisjes, nestkastjes en andere leuke tuinspullen. Wilde vogels zoals mezen, mussen, vinken, roodborstjes, enz. zullen gek zijn van deze attributen.

Verzorg de wilde vogels goed, want vogels maken deel uit van onze tuin. Een tuin zonder vogels is als een aquarium zonder vissen. Tijd doorbrengen in de tuin heeft een positief effect op ons. Maar het wordt wel veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop. Door de vogels te herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser en ga je er alvast meer van genieten.

Waarom komen er geen vogels eten

Waarom er geen of weinig vogels in je tuin komen om te eten kan afhangen van verschillende factoren.

Het vogelvoerhuisje of voedersilo hangt op een verkeerde plaats. Plaats het vogelvoer op een rustig plekje waar vogels rustig en zonder gevaar kunnen eten. Laat ze ook niet schrikken. Vogels eten graag op plekken waar ze makkelijk weg kunnen als er gevaar dreigt. Dichtbij een boom, struik of haag is ideaal. Hier voelen tuinvogels zich veel veiliger dan in de open ruimte. Sommige vogels eten liever op de grond of op een grote voederplank zoals het roodborstje.

Gebruik het juiste vogelvoer

Gebruik het juiste vogelvoer voor de soort vogels die je wil lokken. Niet alle vogels eten dezelfde zaden, dat is ook de reden dat we zadenmixen aanraden. Op die manier kan je eerst kijken welk soort vogel in je tuin komt eten. Pas na een paar weken het vogelvoer aan. Groenlingen, vinken en mussen zijn gek op pinda’s en broodkruimels. Meelwormen en ongekookte havermout kan je best serveren aan winterkoninkjes en roodborstjes.

Vul het vogelvoer tijdig aan

Is het vogelvoer op, wacht dan niet om het voederhuisje of voersilo te vullen. Vogels zijn een gewoontedier en willen zekerheid. Stel dat jij twee maal voor een gesloten deur staat aan het restaurant, een derde keer zou je ook niet meer langs gaan. Dit is bij tuinvogels net zo.

Kwaliteit vogelvoer

Ook zaden voor vogels moeten vers en lekker zijn. Echte lekkere zadenmixen mogen geen schimmel en stof bevatten. Dat maakt deze zaden iets duurder in aankoop, maar je mag zeker zijn dat je voedertafel veel eetlustige tuinvogels zal aantrekken. Stel jezelf in de plaats van deze tuinvogels. Je gaat toch ook op de beste plaatsen eten waar ze topgerechten aanbieden.

Verwijder het voer

Indien het vogelvoer dat u neerlegt niet wordt opgegeten is het aan te raden dit te verwijderen ? Muizen en ratten wilt u natuurlijk niet in uw tuin of op het balkon.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen